Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Top week met natuurijs: geweldig!

Wat een top week met natuurijs!

Een unieke week met ijs, ijs en nog eens ijs! Blog: natuurijs februari 2021 – Mischa Top

Terugblik

Op 7 maart 2018 schreef ik ik in mijn blog een top-week op Natuurijs (lees hier). Dit jaar schrijf ik hem over de afgelopen dagen. Het startte al op zaterdag 6 februari toen keek ik al reikhalzend uit naar het naderende kou front! Dit wordt genieten!

Volop beleving!

Ik heb deze week volop beleefd! Ik heb geschakeld en ben ervoor gegaan.

Kinderklasjes is het nieuwe woord!

En is weer meer bevestigd dat schaatsen is wat ik toch het allerliefste doe (wakzwemmen op een goede 2de plek).

Schaatsen het vrije gevoel in de natuur! Geweldig!

IJswakken

Ik heb ijswakken gemaakt en ben daar gecontroleerd ingedoken, om vervolgens de hele dag een energiek en warm gevoel te hebben.
En ik miste het ijs al 1,5 maand en weet dat de schaatsplank trainingen van de afgelopen tijden nog meer waardeer.
Ik dan ook uit erg uit naar volgende natuurijs moment!

 

Het koufront komt eraan!

Je ziet en hoort het koufront naderen, je past je schema daar zo goed mogelijk op aan….
De trainingen die je doet probeer je zo goed mogelijk in te vullen en daar aan te passen en te schakelen. Dat betekend:
Dat ik zaterdag 6 februari nog op skeelers stond en de schaatstechniek oefende! Met de harde wind van die zaterdag, zochten we wel een plekje op uit de wind. Het was goed koud die zaterdag. Alleen wij passen ons aan door kleding en door veel te bewegen.

Maandag 7 februari

Op maandag 7 is het vooral Online trainen. Dit type trainingen ben ik sinds de Corona gestart, om toch de training in groepsverband te kunnen blijven geven. In deze trainingen van deze dag ook de trap training in eigen huis.

Dinsdag 8 februari: de kou neemt toe

Op dinsdag 8 februari begint het heel geleidelijk de kou te komen. Ik sla een wak in het Schildmeer. Waarop ik zoveel reacties op de social media kanalen ontvang dat ik wordt gebeld door verschillende media om uit te leggen wat ik precies doe.
Ik zwem na 5 jaar, dit seizoen voor het eerst onder het ijs door. Met een kettlebell en een touw! Wat een gevoel! Overtuiging!
Nog geen schaatsen dat is nog niet veilig genoeg…. Wel positief over de naderende vorst..

Woensdag 9 februari: RTV Noord

Op woensdag 9 februari maak ik een wak in Groningen met de duo trainingen van die dag  en is RTV Noord erbij om opnames te maken, live! Live, dat is het liefst wat ik doe, zei ik een maand geleden nog en nu gebeurd het. Ik volg mijn plan en coach 2 dames in een wak. Ik zorg ervoor dat ze goed geconcentreerd en gefocust het water ingaan.

Veel reacties

Opnieuw veel reacties. Zowel positief als negatief, ach ik heb geleerd ook al in mijn eigen sport er zijn altijd mensen die het maar gek vinden, die hou je. Wat vooral overheerst is het geloof in eigen kunnen! En dat over te brengen en door te geven aan anderen.
Deze week is en deze dag is net als alle andere dagen, alleen het enige is dat de schaatsen die al 1 maand in de woonkamer liggen, want ja ik had ze daar nog steeds liggen weer uit de kast kunnen, alleen de vraag is:

Wanneer is het ijs dik en veilig genoeg om te gaan?

Donderdag: Yes! Natuurijs!

Na de koud water trainingen en atb trainingen van woensdag.
Staan we donderdagochtend dan toch eindelijk op ijs! Dat voelt goed!!! SCHAATSEN! De beweging, het vrije gevoel! YES!
Ik start met de shorttrack training aan het Gewest op de ijsbaan in Zuidwolde!

Paterswoldsemeer ligt helemaal dicht!

Om vervolgens zelf op te stappen op het Paterswoldse meer, wat een geluiden op de baan, krakend ijs! Ik kijk goed om me heen en kijk wat voor schaatsers rond rijden, als ik zie dat ook de betere schaatsers rondkomen stap ik op. Na de training drinken we kwast! Oeeee dat is wel echt nostalgie.

Door naar het Schildmeer

Mischa Top wakzwemmen ijsDan rij ik door naar het Schildmeer, ook daar wordt het ijs dikker en stap ik met mijn twee meiden op! We schaatsen in hun eigen ‘tuin’, na 3 jaar les op Kardinge, staan we op natuurijs, trots kijk ik naar wat ze kunnen! Om vervolgens ook daar nog een wak te slaan en een dip te maken, mijn energie is top!

Vrijdag: Drenthe en nog meer natuurijs!

Op vrijdag ga ik naar het Nije Hemelriek en daar trainen we tussen de ijsschotsen. Het bijzondere is dat het water daar warmer is en niet helemaal dicht gevroren is. Geweldige omstandigheden in de sneeuw, zon en ijsschotsen, een wintersport gevoel!

Dikke glimlach

Ik rij terug naar Groningen en draai samen met iemand die ik al 4 jaar training geef rondjes op het Paterswoldsemeer, haar glimlach en haar reactie maken die dag TOP! Het zegt genoeg, geen woorden voor. Na al die jaren trainen op een baantje, staan we nu op de ‘echte baan’!

Kinderfeestje op natuurijs: uniek!

Ik rij door naar Hoogkerk en geef een kinderfeestje aan 8 fanatieke jongens, Hoe mooi is dat? Een kinderfeestje op natuurijs! Ik voel mij een echte schaats juf, we keuren het ijs als ware ijsmeesters, en klunen, schaatsen met wind in de rug en oefenen de technieken. Ik rij nog 1 keer terug naar het Paterswoldsemeer voor een personal training, wat voelt dit goed!
Ik voel dat ik gas moet geven nu het ijs er nog zaterdag en zondag ligt! Goed eten en s nachts slapen als een roos!

Zaterdag 13 feb.: een top dag!

Natuurijs februari 2021 schaatsen Mischa Top

Op zaterdagochtend start ik voor een kinderklasje aan het Zilvermeer. We oefenen: hoe rol je op het ijs, de pinguïn en met pionnen! Een kinderklasje aan 5-jarigen!  Ik voel mij intens gelukkig met deze omstandigheden en de dingen die ik kan, en wil doen! Schaatsen en ijs!

Mijn schaatsklasjes op het Paterswoldsemeer

Ik rij door naar het Paterswoldsemeer en nu komt ie.. voor mijn eigen schaats klasjes!
Ik heb 2 groepjes gemaakt! Ik mag uitleggen wat ik zo leuk vind! Schaatsen!
We gaan schaatsen op een meer, met kinderen, heel leuk! We rijden rond! geweldig, gelukkig helpt Joost mij! Onderweg doen we samen de Koek en Zopie, bij de Molen!

Duo training

In de middag geef ik een duo training aan de twee die vanaf het begin af aan al bij mij trainen, dat is zeer waardevol en we verkennen nieuwe delen van het Paterswoldsemeer. Ik rij opnieuw door naar het Schildmeer en daar maak ik met de meiden een hele ronde! TROTS. Ik rij terug naar huis en denk, het kan nog 1 dag. Ik wil nog een kinderklasje geven!

Zondag: de laatste dag…?

Natuurijs februari 2021 schaatsen Mischa TopOp zondagochtend start ik met koud water trainingen aan het Nije Hemelriek en rij nog een keer door naar het Paterswoldsemeer, daar rij ik samen met mijn broertje en vader een rondje, dat is nostalgie. Ik rij ook een rondje met Joost samen, ons eerste rondje samen dit jaar! En ik sluit de dag af met mijn kinderen! We hebben heel veel mooie dingen kunnen oefenen als waaierrijden, kop-over-kop, en de bocht!

Ik kijk uit naar de volgende vorstperiode!

Hopelijk snel weer. Unieke tijden.

 

Mischa Top

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. John broekman 19 februari 2021

    Hoi Mischa dat heb je weer mooi geschreven groetjes John

Laat een reactie achter

© 2022 Mischa Top

Thema door Anders Norén