Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Blog: mentale training

Blog: Mentale training

In deze blog neem ik je mee hoe ik mentale training zie en wat ik er mee doe.

Wat is mentale training?

Met “mentaal trainen” focussen we op de mentale aspecten die van invloed zijn op jouw prestatie. Daarbij kan je denken aan gedachten en gevoelens die invloed hebben op je prestatie, maar ook aan je concentratievermogen, doorzettingsvermogen, het omgaan met spanning en druk of de juiste beslissingen nemen op de juiste momenten. We kijken waar er nog winst te halen valt, zodat je er voor kan zorgen dat ook het mentale deel van je prestatie zo optimaal mogelijk is.

Waarom?

Als sporter weet je maar al te goed dat je sterk moet zijn om goed te kunnen presteren. En met sterk wordt dan niet alleen het fysieke, maar ook het mentale gedeelte bedoeld. Je moet door kunnen gaan op de momenten dat het erop aankomt, je sport vereist concentratie en aandacht, doorzettingsvermogen, het maken van de juiste beslissingen op de juiste momenten, je moet goed kunnen communiceren met elkaar en om kunnen gaan met spanning. En zo zijn er op mentaal gebied nog veel meer dingen waar je je als sporter in kan ontwikkelen.

Nog sterker…

Met de mentale training probeer ik je nog sterker te maken op mentaal gebied, leer ik je omgaan met de mentale factor van de sport, zorg ik er zo voor dat je nog beter voorbereid bent op het leveren van je prestaties.

Zelfvertrouwen

Deze training verbeterd: zelfvertrouwen, leert omgaan met bepaalde omstandigheden, verklaart prestaties en zorgt voor het juiste spanningsniveau te controleren op het juiste moment.

Wat is mentale weerbaarheid?

Koud water training Mischa Top 2018Mentale weerbaarheid is het vermogen om te kunnen omgaan met  uitdagingen, stress en druk. Bijvoorbeeld:

  • Ik wil in een training of wedstrijd mijn niveau halen…
  • Ik wil pieken op het juiste moment…
  • Ik wil beter omgaan met tegenslagen…
  • Ik ben mentaal sterk, maar het kan vast beter…

Volgende blog

In de volgende blogs over mentaal trainen vertel ik meer over onder andere de volgende onderwerpen:

  1. Doelen stellen
  2. Ademhaling
  3. Ontspanning
  4. Verbeelding
  5. Concentratie
  6. Gedachtencontrole

Meer weten?

Laat het mij weten.

 

Mischa Top

Februari 2021

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Mischa Top

Thema door Anders Norén