Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Blog: soigneren | Verzorg jezelf…

Soigneren, zorg besteden aan je uiterlijk of de lichamelijke conditie van een sporter

Als wielrenster kwam ik voor het eerst in aanraking met ‘soigneren’. Gesoigneerd op de fiets hoort bij het wielrennen, en zo ook tijdens mijn eerste koers. Ik weet het nog goed. Tijdens de Oranje wedstrijd op de wielerbaan in Amsterdam. Ik zag al tijdens de warming-up dat de meiden er benen flink werden geolied, dit in combinatie met een matchend koerspetje, weer in stijl met sokken passend bij de fiets en een paarden staart precies passend onder de helm.

Leontien van Moorsel

Al veel eerder was ik geïnspireerd door Leontien van Moorsel. Ze kon zo goed koersen en zag er ook nog eens tip top uit. Nagels gelakt, zelfs een lippenstift op tijdens de koers. Alles op elkaar afgestemd.

Onder de indruk

In de eerste jaren was ik onder indruk van al die matchende dingen. Ik focuste mij vooral op: fietsen, sturen, bijhouden, volhouden en bijten.
Na al die jaren en ik mijn eigen dingen mag kiezen en bepalen weet ik mijn style en manier van soigneren, dit is toch wel degelijk!

Verzorgd op de fiets

Verzorgd op de racefiets zitten , een matchende sok, een gepoetste fiets, een passend koerstrui heb ik tegenwoordig met eigen naam en logo erop. De benen netjes op orde, voor mij is de olie vaak na de training. Benen glad geschoren hoort er wel bij.
Je persoonlijke verzorging, je kleding en fiets zijn op elkaar afgestemd.

Eerst fietsen…

Mischa Top wielrennen cyclingIk ben altijd eerst gaan fietsen en wilde de techniek onder controle krijgen zo denk ik er nog steeds over! Aandacht besteden aan de hoe ik op de fiets zit komt er nu ook bij..

De fiets

  • Een fiets is schoon
  • Zorg voor je fiets alsof deze het belangrijkste is
  • Zorg voor schone kettingen en cassettes
  • Zorg voor goed draaiende onderdelen op je fiets

Kleding

  • Hoge sokken, komen de (kuit) spieren beter uit:)
  • Kleding strak op de huid, geen fladderende shirtjes en jackjes
  • Boven de 18 graden een korte broek

Overig

  • Geschoren benen!
  • Espresso tijdens een clubrit of toertocht
  • Koers met helm

Wat vind jij?

Laat het mij weten.

Mischa Top

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Mischa Top

Thema door Anders Norén