Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Blog: “hoe berg ik mijn schaatsen op?”

Het opbergen van de schaatsen

Door de corona pandemie kwam ook abrupt een einde aan het schaatsseizoen. Graag had ik nog willen schaatsen en trainingen willen verzorgen.

Maar desondanks is het belangrijk om je schaatsen goed op te bergen zodat je deze in het nieuwe seizoen weer kunt gebruiken!

Zorgvuldigheid

Schaatsen Mischa Top opbergen 2020Het opbergen van je schaatsen is een zorgvuldig klusje. Dit komt je schaatsen ten goede. Dit moet echter goed gebeuren. Zo heb je langer plezier van je materiaal en kan je in het nieuwe seizoen weer optimaal gebruik maken van je schaatsen.

Invetten ijzers

Als de schaatsen lange tijd niet worden gebruikt, kunnen de ijzers gaan roesten. Om dit te voorkomen, is het handig het metalen gedeelte van de schaatsen in te smeren met vet of vaseline. Doe dit wel met zuurvrije vaseline. Naaimachine- of smeerolie is ook goed, want dit is makkelijker in te smeren en voorkomt klonten op het ijzer.

Invetten schoenen

Schaatsen met leren schoenen moeten ook onderhouden worden. Deze kan je insmeren met daarvoor bestemde schoenpoets. Hiermee wordt uitdroging voorkomen en blijft het leer soepel. Dit zou je ook gedurende het seizoen een keer kunnen herhalen.

Opbergen

Beschermers schaatsen Mischa Top

Beschermers, deze NIET gebruiken voor het opbergen

De schaatsen moeten zonder beschermers op worden geborgen. Dit kan in bijvoorbeeld een krant. Berg de schaatsen bij voorkeur op een droge plek met weinig temperatuurschommelingen. De ijzers van de schaatsen roesten namelijk makkelijk. Verder bestaan er ook zogenoemde beschermhoezen. Deze kun je ook gebruiken om je schaatsen op te bergen.

Schaatshoes Mischa Top schaatsen

Schaatshoezen, indien in bezit WEL  gebruiken

Nog vragen?

Laat het mij weten: info@mischatop.nl

Fit het nieuwe seizoen in?

Hopelijk zien we elkaar weer in het nieuwe seizoen! Fit aan het nieuwe seizoen beginnen? Doe dan mee met de zomertrainingen: wielrennen, skeeleren, crosstraining etc. Klik hier voor meer informatie en aanmelden >>>

 

Tot snel of op de schaatsen!

Mischa Top

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Mischa Top

Thema door Anders Norén