Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Skeeleren in Nijelamer

In juli skeelerde ik na 15 jaar weer een skeelerwedstrijd in het Friesche Nijelamer. Onder een goede temperatuur en op de nieuwe skeelers. Aan de skeelers ben ik gekomen via oud-ploeggenoot uit het Nederlands Team, Ingmar Berga.

Monster wielen

De skeelers hadden 15 jaar geleden wielen van 84 mm. nu zijn het wielen van 125 mm. Het is even wennen om deze monster wielen in beweging te krijgen maar als ze eenmaal op gang komen gaat het als een trein.

Voorbereiding ONK

In voorbereiding op het ONK in Hallum was het goed om even te voelen hoe het zou gaan in een peloton. Het parcours had ik van te voren niet kunnen verkennen en navragen bij binnenkomst werd ik niet veel wijzer, kwestie van goed opletten dus. Nadat ik mijn startnummer had opgehaald werd ik al herkend door de ouders van Michel en Ronald Mulder de toppers op skeelers, het mooie is dat ik in mijn Nederlands Team tijd, 2 tot 3 keer per week met deze jongens trainde, mooi altijd dat racen en de winnaarsmentaliteit. Hun ouders zijn nog altijd betrokken bij de wedstrijdsport. Mooi! Voelt toch weer een beetje als thuiskomen zo.
Ik loop even kort in, even voelen hoe het lijf voelt, rekken, strekken, foamroller, het voelt goed.

Actie in Nijelamer

Smaak te pakken

Ik speld mijn 3 wedstrijdnummers op, nog net als altijd eerst het papiertje verkruimelen zodat er geen wind onder komt en dan netjes in de hoeken vast maken! Transponder om, naar de start en gaan! De eerste 30 minuten bestaan uit demarreren, stilstaan, demarreren, stilstaan. Het lichaam voelt goed, ik kan de tempowisselingen aan, wat voor deze wedstrijd betekent, ik kan volgen. Ik probeer goed te kijken en voelen wat er gebeurd. We rijden twee ronden en dat is totaal 27 km. Ik wordt uiteindelijk achtste in Nijelamer. Ik ben tevreden en heb een aantal punten uit de race gehaald die ik in de trainingen zal meenemen om aan te werken richting het ONK in Hallum, wordt vervolgd…

Mischa Top

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

 1. Leen lentz 18 augustus 2019

  Vind ik leuk Mischa

 2. HZ.Tahapary 20 augustus 2019

  Ik zie je in Hallum.LEUK.👊👊

 3. Tineke Meijer 23 augustus 2019

  Hallo Mischa,
  Leuk jouw berichtje , mooie plek ook 8 ste. We wensen je veel succes bij het ONK. zet hem op!!!
  Ondertussen was Kyano jarig en heeft van ons nieuwe skeelers gekregen , ook met 3 wielen.
  Plus natuurlijk een helm die hij straks bij jouw schaatslessen ook op kan.
  We wachten je berichtje af want Kyano wil graag weer naar schaats les.
  Hartelijke groet “juf” Tineke Meijer

Laat een reactie achter

© 2020 Mischa Top

Thema door Anders Norén