Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

blog: ik maak mijn eigen keuzes…

#blog Mischa Top – april 2019

Niet over 1 nacht ijs….

Deze beslissing ging niet over een nacht ijs, kwam niet vanmorgen, niet gisteren en niet vorige week.
Dit besluit nam ik ergens…
Ik voel nu al dat dit een spannende beslissingen in mijn leven is, maar ik weet dat het goed is, goed voor mij. Daarom dit besluit.

Werken

Al lang werk ik in dienst, althans zo voelt dat. Mijn vader zei al op jonge leeftijd ( 14 jaar): “Mischa je moet je eigen centjes verdienen”, zo denk ik en zo doe ik.
Naast mijn sport en studie begon ik al met werken op jonge leeftijd, dat was al op de middelbare school.
Altijd druk, altijd 100 % geven, ook wel stress. Planning & organisatie.
Ik was tegelijkertijd mijn passie aan het beoefenen, schaatsen. Daarnaast zoekende in passie in werk, waar wordt ik gelukkig van? Die zoektocht vind ik best lastig. De afgelopen maanden liep ik er namelijk behoorlijk tegenaan dat ik, voor mijn gevoel, niet kon doen waar ik nou echt gelukkig van werd of waar ik heel veel energie van kreeg.

Dag en nacht klaar staan…

De afgelopen maanden zijn druk geweest met het geven van trainingen, en coachen, daarnaast schrijven van training en voeding schema’s : van maandag tot en met zondag. Daarnaast ook vast loondienst. Ik sta dag en nacht klaar voor mensen. Allerlei vervelende gevoelens kwamen in mijn naar boven. Ik was soms teleurgesteld, want het lukte me niet een goede keuze te maken, misschien kwam de keuze er wel nooit!
Moe was ik niet, af en toe wel radeloos, ik voelde duidelijker dan ooit waar ik wel energie van kreeg en welke werkzaamheden mijn energie weghaalden.

Dan komt dan toch dat moment, een lastig moment ik moet keuzes maken om verder te kunnen groeien en ontwikkelen.

Na mijn studie…

Na mijn bachelor Leisure en Sport Management aan de NHL StendenLeeuwarden te hebben behaald in 2009 pakte ik direct werken in loondienst full time op. Een master zat er toen helaas niet in. Tijd en financieel gezien moest ik aan de bak. Ik vond direct een baan, bij FC – Groningen, hoewel het eerst een gecombineerde baan was. In het begin onrustig om 2 banen te combineren naast sport. Want ik was inmiddels 7 dagen in de week bezig met trainen, wedstrijden rijden en full time aantal uren werken. Een mooie maar ook zware tijd, ik moet het hoofd boven water houden.

Verandering van baan

Als snel deden kansen zich voor om voor 1 baan te gaan, jammer genoeg was dit niet bij FC – Groningen. Wel een kans op de Hanzehogeschool Groningen, dit was een leerzame tijd maar naar 3 jaar toch geen contractverlenging, ik moest weer op zoek naar een nieuwe werkgever.
Een kantoorbaan is leuk, maar alleen werken met een computer en stil zitten daar krijg ik geen energie van. Een combinatie tussen werken op de werkvloer en op kantoor daar koos ik voor. Dat gaf goede energie. Na verschillende banen in het organiseren van evenementen en een baan als barista heb ik de afgelopen jaren gewerkt in een hardloopspeciaalzaak, RunX. 

Veel energie!

In alle jaren ben ik nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan en ik heb mijn werkzaamheden altijd prima kunnen doen. Toch miste er voor mijn gevoel iets. Wat dat precies is, vind ik lastig te omschrijven. Een werkdag voelde vaak als wel oké. Het was prima te doen. Maar de vraag is of ik daar genoegen mee moet en kan nemen. Pas toen ik meer training ging geven voor mezelf, ook personal training, en me bezig ging houden met het fysiek en ook wel mentaal sterker maken van mensen, voelde ik, ik kan dit, ik heb hier vertrouwen in! Er zijn dus ook dingen waar ik wel heel veel energie van krijg!

Energie!

Nu weet ik ook echt wel dat werk niet altijd leuk hoeft te zijn, maar die fase ben ik wel voorbij. De afgelopen jaren ben ik grenzen van mezelf overgegaan en heb ik veel signalen en gevoelens genegeerd. Nu is het tijd om werkzaamheden te doen waar ik energie van krijg en te kiezen voor waar ik wel energie van krijg.

Stoppen!

Het heeft heel lang geduurd voordat ik echt durfde uit te spreken dat het beter was om te stoppen met mijn huidige baan in loondienst. Ik durfde dat gewoon niet. Want eerder je geen zekerheid hebt, kun je toch beter gewoon doorgaan? Ik heb dus ook echt de hulp van verschillende mensen in mijn omgeving gehad. Mijn familie en zeker mijn vriend lieten me inzien en beslissen, door de juiste vragen te stellen.

“Ik heb een besluit genomen”

Zo moest ik het gaan delen met mijn omgeving. Het is namelijk echt mijn keuze.

“Ik sta op eigen benen!”

Het voelt goed, ik sta op eigen benen.
Ik heb heel veel waardevolle werkervaring opgedaan in de tot nu toe 19 jaar in loondienst. Want zo kan ik het wel zeggen. Een roerige tijd met voor mij een moeilijke start met toentertijd de scheiding van mijn ouders, ik leerde al jong op eigen benen staan en zelfstandig te werken. Zo dat is er ook uit! Ook die ervaring neem ik mee.  
Ik ben fitter dan ooit en ik heb daardoor meer vertrouwen, sta sterker en steviger, ik breng nu meer dan 25 jaar ervaring in sport mee en mijn stevigere thuissituatie, de basis, heb ik mede te danken aan mijn vriend.

Blog ik mijn eigen keuzes Mischa Top
Joost mijn vriend, coacht en motiveert…

Sport, voeding, motiveren en inspireren!

De afgelopen jaren heb ik fysiek en mentaal voor mijn gevoel nog grote stappen gezet, ik ben fit!

De sport, voeding, het inspireren en motiveren van mensen in een brede doelgroep om ze fysiek en mentaal fit te maken geeft mij energie.
De sportervaring, werkervaring en mijn eigen niet stabiele thuis situatie van vroeger neem ik nu mee om de mensen sterker te maken, geef nooit op! 
In de richting van sport en gezondheid wil ik verder ontwikkelen. Loondienst sluit ik niet uit, de tijd zal het leren. Wat dat betreft ligt alles nog open.

“Kop der veur”

De komende weken ga ik in ieder geval door met de ideeën doorzetten en ontwikkelen en dat is mensen sterker en fitter maken met sport en voeding, daarnaast kijk ik rustig om me heen.

Zoals mijn meester in groep 8 al tegen mij zei, “Dou goud wat mou zet altied deur , hol kop der veur”!

Ik ga ervoor.

Mischa Top

April 2019Heb jij weleens zo’n moeilijke beslissing genomen? Of vind je het zelf ook een lastige zoektocht? Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn met dezelfde onzekerheden en gedachten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

11 Reacties

 1. Kimm 6 april 2019

  Lieve Misch, wat een mooie en grote beslissing. Ik weet zeker dat je het juiste pad vindt in je werk als zzp-er. Ik ben enorm fan van je manier van coachen en motiveren. Dat, gecombineerd met je kennis en enthousiastme over voeding en herstel maakt je een fantastische motivatie. Jij kunt mensen in contact brengen en laten kennismaken met hun eigen (fysieke en mentale) top. You rock! Kusjes en heel erg veel succes. Liefs, Kimm

  • Mischa 7 april 2019

   Ha Kimm,
   Leuk je berichtje te ontvangen!
   We zien elkaar snel op de wielen of op het ijs, of we drinken binnenkort een lekkere koffie.

 2. BB 6 april 2019

  Succes!

  Spannende maar wat een fantastische stap!

  Zet hem op!

 3. Marietje. 6 april 2019

  Ik vind het erg leuk om te zien hoe je je steeds verder ontwikkeld. steeds aan het zoeken waar je gelukkig van wordt, waar je energie van krijgt, zo ken ik je. als je een keer in noorwegen het ijskoud water in wilt of gewoon met de snowscooter wilt rijden dan ben je hartelijk welkom. t is april nu- ons meer is nog steeds met 50cm ijs bedekt.
  ik mis je! smok

  • Mischa Top 7 april 2019

   Ha Marie,

   Leuk je berichtje! Het is een mooie ontwikkeling!
   Prachtig dat jullie nu nog ijs hebben. Winter 2019-2020 Noorwegen?
   Tot snel, topper!

 4. Nathan Uiterwaal 7 april 2019

  Prachtig om te lezen dat je de dingen doet waar je gelukkig van wordt. Gerda en ik zijn ook bezig om ons leven om te gooien. Wat je zeg; dat is een heel fijn en goed gevoel. Ik wens jou en Joost een heel goed toekomst samen.

  • Mischa Top 7 april 2019

   Ha Nathan,

   Leuk je berichtje! We gaan volle kracht vooruit! Het is een mooi vak ondernemen!
   Tot snel, misschien binnenkort een koffie drinken? Ondernemers onder elkaar!

 5. Joost 7 april 2019

  Topper! Mooi geschreven! 💪🏻

 6. Kim 9 april 2019

  Yes zus, dit gaat helemaal goedkomen. Je heet niet voor niets Top natuurlijk 😉

Laat een reactie achter

© 2019 Mischa Top

Thema door Anders Norén