Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Nederlands Kampioen 3000 meter!

Zondag 17 februari 2019 was het dan zover: het NK (Nederlands Kampioenschap) masters langebaan schaatsen in Alkmaar staat voor de deur.

Begin dit jaar had ik voldaan aan de limiet om mee te mogen doen aan de 3000 meter op het NK. Zo gezegd zo gedaan.

3000 meter knallen!

Na een goede voorbereidingsweek, goede trainingen (waaronder Koud Water Training). Woensdagavond nog een goede prikkel gehad bij de “Trainingsmarathon” op de IJsbaan in Kardinge. Kortom ik was er klaar voor, 3000 meter knallen, oftewel 7,5 ronden!

Zondag 17 februari 2019 – 9:15 uur

Na een goede nacht en ontbijt ging ik samen met Joost naar Dijkmansport, om het lichaam even “wakker te schudden”, even infietsen en nog wat oefeningen. Nu de auto in richting Alkmaar. Ik voel me sterk! #zinin

IJsbaan de Meent Alkmaar

We kwamen mooi op tijd aan bij IJsbaan de Meent. Sjonge het is hier echt helemaal veranderd. In mijn “marathon-tijd” kwam ik hier regelmatig, de entree etc., alles was anders. Maar de ijsbaan niet, daar waar het moest gebeuren. Met een buitentemperatuur van 16 graden was het wat warm natuurlijk. Daarnaast stond de zon in de baan, maar goed het ijs was oké.

Na lang wachten, de warming-up, inrijden was ik dan eindelijk aan de beurt. Let’s go!

Inrijden…

Go to the start…

…riep de scheidsrechter, READYYY…. PANG….PANGPANG…..VALS! Nee toch…vals start. Focus, opnieuw beginnen…. Voor de tweede keer: “Go to the start….ready….PANG! Weg was ik! Opening 22,4, goed begonnen, eerste volle ronde 34…”ademhaling”, “Ontspan” riep Joost. Ik had een goede flow. Oplopend schema….kijken waar we eindigen…

Finish!

De klok stopte op 4.42.12. Goed gevoel, in ieder geval sneller dan mijn tegenstander. Nog een rit wachten, twee concurrenten nog aan de start. PANG ze zijn weg, opening is hoger, 1 rondje ze leveren beide in. Langzamere tussentijd. Jahoor, ze gaan het niet halen.

rondje 36…

Nederlands Kampioen!

Nederlands Kampioen! de beste van Nederland! Dit voelt goed! Onder toeziend oog van mijn vader en zijn vrouw mocht ik mijn Nederlands afstands kampioen 3000 meter noemen! Met een dik verschil…

Mischa Top NK Alkmaar 2019
Podiumfoto (foto: Xandra Top)

Uitslag 3000 meter dames

Op naar meer?

De komende tijd zal ik kijken of ik nog meer wedstrijden kan gaan rijden. Sjonge,…..

“Schaatsen is een machtige mooie sport”

Tot snel!

Mischa Top

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

  1. Piet Hein 19 februari 2019

    Topprrrrrrr

  2. Gerda 20 februari 2019

    Trots op jou Mies!

    Liefs Aus Österreich

Laat een reactie achter

© 2019 Mischa Top

Thema door Anders Norén