Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

Kampioen bij de Wintertriatlon Groningen

Groningen – zaterdag 3 november 2018 was het D-Day!

Wintertriatlon Groningen Mischa Top 2018Na het winnen van de Wintertriatlon in Enschede smaakte het toch naar meer. Wat is het toch fijn alles uit je lijf te kunnen en mogen halen. Precies op dat ene moment. Ik kon weer afzien, genieten van mijn sport. Op eigen kracht winnen! Vandaag de Wintertriatlon van Groningen.

Het geven van zoveel training het afgelopen jaar geeft mij zoveel plezier, passie om mijn sport over te brengen!
Ik maakte afgelopen zomer veel schaatspassen. Na al die jaren heb ik het weer opgepakt. Kleine schaatspassen, grote schaatspassen, schaatssprongen, op een vertrouwde plek in Stadspark, heerlijk. Dat gevoel in de bovenbenen na zon training, machtig mooi!

Valpartij

Eind juni raakte ik tijdens een sprinttraining op de racefiets hard ten val. Ik stond snel weer op. Alleen deze keer was toch anders als alle andere valpartijen, ik besefte als je met een rotgang van boven de 40 over de kop de bosjes in vliegt het anders voelt na het opstaan.
Zoals gezegd stond ik direct op, ik kon erom lachen stapte op de fietst reed de training uit, alleen merkte dat het wel even anders was als anders. Ik kon me niet aan of uitkleden. Ik kon mijn sokken niet eens meer aankrijgen. Dezelfde week naar de fysio. “Mischa je wordt ouder”, herstel duurt langer. Schouder ingetapet, bil ingetapet en rustig blijven bewegen.

Pijn

De pijn hield weken aan. Nog iedere dag voel ik het in het lijf, het trekt door naar de kuit, hamstring. Ik leer er mee omgaan. Doseren. Niet iedere training voluit, kijken wat de dag haalbaar is.
Wat heb ik dit jaar anders gedaan? Ik heb veel minder harde trainingen kunnen doen, moet vertrouwen op het vermogen wat ik de afgelopen jaren, 27 jaar schaatsen heb opgebouwd.
Lastig. Ik wil diepgaan en afzien. Hoe kom ik daar ook alweer bij?

Training op het ijs

De afgelopen 3 weken is de ijsbaan weer opgegaan en zelf heb ik op 1 hand te tellen getraind op het ijs. De techniek voelt goed!
De koud water trainingen ben ik sinds afgelopen oktober weer gestart, en die voelen ook lekker, ik kan mentaal het koude water makkelijker aan, focus op ademhaling, rustig blijven.

3 november op het programma in volgorde:

  • 5 km hardlopen
  • 26 km wielrennen
  • 10 km schaatsen

oftewel een wintertriatlon, drie disciplines achterelkaar.

Voorbereiding

Alle trainingen zullen zich deze dagen uitbetalen? De omstandigheden zijn uitstekend: helder zonnige weer met een klein briesje, ongeveer 12 graden Celsius.

Vandaag focus op de taken: ademhaling, houding.
Het witte pak gaf een extra boost, dit pak wat ik jaren geleden heb gewonnen bij het jongerenklassement KNSB, voelde als vanouds, voelde sterk! Ik trok het vandaag aan omdat de temperatuur redelijk aan was, en dit verreweg mijn dunste schaatspak is.

Zaterdag word ik wakker, ik voel me wat duf. Ik kan nog even lekker blijven liggen. Dat voelt goed. Joost is al op pad voor de judo. Even lekker alleen, spullen klaarleggen, eten maken, krantje lezen, heerlijk. Even het lichaam activeren, een korte wandeling en goede koffie drinken bij Barista Coffee vlakbij Paddepoel.

14:00 starten

Rond 13 uur haal ik mijn startnummers op bij de inschrijf balie in Kardinge. Nummer 36 krijg ik, zal dit nummer mij geluk brengen? Ik doorloop alles nog even, waar moet ik langs met lopen en wisselen etc.?

Hardlopen

Wintertriatlon Groningen Mischa Top 2018 1Ik besloot om niet op de 1e rij te starten, maar net even in de luwte. Eerste keerpunt ging lekker, hartslag loopt al op. Ik consolideer. Na het 2e keerpunt voel ik dat ik met hardlopen in een ritme loop, dat is mooi, ik loop op schema!

1ste wissel: van hardlopen naar wielrennen

De wissel van hardlopen naar wielrennen ging top. In een no-time had ik schoenen uit, helm op en zat ik op de fiets. Ik kon snel een groot verzet draaien en eerste deel van het parcours met wind in de rug, dat was mooi. Een man voor mij besloot om linksaf te slaan dat haalde me even uit de focus, op het snelle betonpad richting Ten Boer besloot ik dat een afslag later pas te doen.

Wintertriatlon Groningen Mischa Top 2018 2Met tegenwind had ik het zwaar, mond open, blijven werken aan de beweging, mooie ronde cirkels, aerodynamische houding, snelheid houden.
Vlak voor de wissel na het schaatsen trapte ik mijn hele wielrenschoen uit, met mijn linkervoet op het pedaal probeerde ik het pedaal toch rond te blijven trappen, ik gooide mijn schoen naar Joost, de wissel naar het schaatsen ging goed hoor.

Wissel: schaatsen

Wintertriatlon Groningen Mischa Top 2018 3Op mijn panty’s, 15 deniers sprintte ik naar de ijsbaan. Geconcentreerd trok ik mijn schaatsen aan, de eerste passen onwennig, zoeken naar grip.
In de slag komen, focus. Gelijk door naar de binnenbaan! Na 4 rondjes had ik de slag te pakken. Ik keek naar de kant, hoeveel rondes nog? nog 10,9,8 met nog 2 ronden te gaan beide armen los, sprint!

Finish!

En finish!
Wintertriatlon Groningen Mischa Top 2018 4Hoeveelste was ik geworden?

Was ik eerste?

Had ik de vrouw die mij op het fietsparcours had ingehaald nog teruggepakt op de schaats?

Ja!
Zoals zo vaak kon ik vertrouwen op mijn schaatsen. Mijn paarse Groothuis schaatsen!

Ja, ze hebben me al zoveel gebracht, zo ook deze overwinning, dat voelt lekker, dat smaakt naar meer!

Mischa Top

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Mischa Top

Thema door Anders Norén